Mancare aromata cu vinete si pui

de -Licurici- in Pui, 17 Dec 2019 | 3786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g piept de pui;
  • 3 vinete;
  • 2 linguri ulei de susan;
  • 2 linguri ulei de cocos;
  • 400 ml lapte de cocos;
  • 1 ceapa mare;
  • 300 g rosii tocate;
  • un baton de scortisoara;
  • 1 lingurita amestec de condimente garam masala;
  • sare;
  • piper rosu;
  • coriandru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare aromata cu vinete si pui:

Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte.

Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune intr-o tigaie cu ulei de cocos si se gateste pe fiecare parte. Cand e gata, se scoate si se adauga ceapa.

Cand se inmoaie ceapa, se pune pieptul de pui, batonul de scortisoara si amestecul de condimente garam masala.

Se gateste cateva minute, apoi se adauga rosiile tocate si laptele de cocos.

Intr-un vas termorezistent, se pune un strat de vinete, apoi pieptul de pui cu sos si alt strat de vinete.

Se baga la cuptorul preincalzit, pentru 20-30min.

La final, se aduga coriandru tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare aromata cu vinete si pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute, la cuptor